גידול נוירואנדו' בכבד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

13/12/2011 | 21:37 | מאת: תמר

שלום דר' גרוזינסקי בתי, בת 34, חלתה בסרטן ראשוני בכבד, גידול מסוג נוירואנדו', נדיר לדברי הרופאים. אין לי פרטים לגבי שם הגידול מאחר והתיק אצל בתי אך נאמר לה כי טיפול רדיואקטיבי לא יעיל במקרה שלה אלא רק כימו'. רציתי לדעת, מנסיונך ,מה סיכויי ההחלמה מסרטן ראשוני בכבד (ללא גרורות) מסוג זה. יש לציין כי הגידול ממוקם על רקמת הכבד ואין אפשרות לניתוח.

תמר שלום, התשובות לשאלות שלך מורכבות ועם כול הרצון הטוב, קשה לענות להם דרך פורום זה. במקרים של גידול נוירואנדוקריני אשר לא קולט בבדיקת GA68-DOTANOC-PET אין מקום לטיפול רדיואקטיבי. ככול שדרגת הקצב השיגשוגי של תאיי הגידול גבוהה יותר (ה-KI-67), כך הגידולים מגיבים יותר טוב לכמוטראפיה. בברכה, ובהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים