מה אומרת תשובת ה chromogranin a ?

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/10/2011 | 10:11 | מאת: זהר

שלום וברכה, כמעקב לאחר כריתת קרצינואיד בריאה ,עשיתי את הבדיקה הזו והתשובה הינה 57.0 (הטווח הוא בין 19.4-98.1 )האם יש ערך לבדיקה זו בשאלה של התפתחות של גרורות? איך להתייחס לבדיקה? בתודה על תשובתך,זהר

ערב טוב, התוצאה של הבדיקה תקינה לחלוטין. האם ישנה בדיקה לכרומוגרנין A מלפני הניתוח? זה היה עוזר כדי לראות אם יש מגמה של שינוי-ירידה.. הבדיקה היא חשובה למעקב, אך תוצאה תקינה לא שוללת עדיין לגמרי נוככות של מחלה גרורתית, ולכן חשוב במקביל להשלים בדיקות הדמיה למעקב (CT, GA68-DOTATOC-PET-CT, כד'), בהתאם למאפיינים של המחלה הראשונית. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

18/10/2011 | 22:04 | מאת: זהר

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים