תשובה דחופה~!!!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

31/07/2011 | 13:28 | מאת: זוהר

אבי כבן 77 עם קושי בבליעה נשלח לאחר סי טי אשר קבע כי ישנה מסה בגודל של 3*4 ס"מ ליד הוושט נשלח לגסטרואנטרולוגיה עם ניקור אשר תוצאות הניקור אומרות כך: אבחנות ופרטים קליניים: MEDIASTINAL MASS תיאור מיקרוסקופי : במשטחים שהתקבלו מניקור גוש במדיאסטינום נראה חומר דמי שהכיל קבוצות של תאים אפיטליאלים בסידור סולידי ופפילארי. כמו כן נראה גרעינונים ותא מרובי גרעינים. מדובר ב PAPILLARY CARCINOMA המזכיר מאד מורפולוגית גידול מבלוטת המגן . אבחנה: TY2300 MEDIASTINUM,NOS M80103 CARCINOMA,NOS (EPITHELIAL TUMOR,MALIGNANT אשמח מאד לקבל תשובה בהקדם עדיין לא סיפרנו לאבי מחשש לתגובה שלו אשמח לשמוע במהרה זוהר

שלום זוהר, אתם צריכים לפנות בדחיפות לאנדוקרינולוג ולרופא א.או.ג. נירא שמדובר במחלה ממקור בלוטת התריס, חייבים הדמיה של בלוטת התריס בדחיפות (כמו סונר) ושל כול הגוף (FDG-PET-CT) וניתוח בהקדם. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים