היפרפרולקטינמיה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

25/04/2011 | 14:50 | מאת: שקד

שלום רב, הנני אישה בת 42. לפני כשבע שנים, בעקבות אי קבלת המחזור החודשי, גיליתי כי בדמי רמה גבוהה של פרולקטין (2799) ובבדיקת CT גיליתי כי יש לי מיקרואדנומה בקוטר גבולי (9 מ"מ) על יותרת המח. מאז התחלתי ליטול כדור דוסטינקס אחד לשבוע (0.5 מ"ג) ורמת הפרולקטין ירדה מיד לתחום הנורמה. כמו כן, עשיתי שתי בדיקות CT נוספות (האחרונה לפני כחמש שנים) שהראו הקטנה מזערית ולא מאוד משמעותית של האדנומה. לפני כחודש הציע רופא המשפחה שאנסה להפסיק את נטילת הכדור כי לטענתו ייתכן שרמת הפרולקטין תישאר תקינה ואכן עשיתי זאת. בבדיקת דם שעשיתי לפני מספר ימים רמת הפרולקטין היתה 447. יש לציין כי בבדיקת דם שעשיתי חודש קודם לכן (בדיוק לפני הפסקת נטילת התרופה) רמת הפרולקטין היתה 218. שאלותי הן: 1. האם העלייה ברמת הפרולקטין בבדיקה האחרונה צריכה להדאיג וכדאי שאחזור ליטול דוסטינקס? (אני יודעת שגם הבדיקה האחרונה מעידה על רמת פרולקטין בתחום הנורמה, אך חוששת מהעלייה שאולי עלולה לגרום לאדנומה לגדול...) 2. מאחר שבקופת חולים לא מוכנים לאשר לי לעבור בדיקת MRI ואני חוששת לעשות שוב בדיקת CT (בשל החשיפה לקרינה הגבוהה בעקבות הבדיקה, מה גם שכבר עברתי 3 בדיקות CT) אני נמנעת מלבדוק מהו מצב האדנומה וסומכת על כך שהרמה התקינה של הפרולקטין והעובדה שאני מקבלת מחזור חודשי באופן סדיר מעידה על כך שהכל בסדר. האם אני עושה טעות? תודה מראש על התשובות שקד

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, בכ"ז, רמת תקינה של פרולקטין כעת ומחזור סדיר מעודדים מאוד. ממליצה לפנות למעקב מסודר של אנדוקרינולוג. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים