GMAIL.COM

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

22/02/2011 | 23:48 | מאת: עדי

שלום ד"ר בצילום חזה שנערך לאמי התגלו גרורות בריאות.בבדיקת סיטי נצפה תהליך לובולרי בראש לבלב בגודל 2.5 ס"מ אך ביופסיה ומרקרים נמצאו תקינים. הרופא חושב שמדובר בגידול אנדוקריני איטי ומציע ביופסיה נוספת כירורגית. אשמח לשמוע האם לדעתך הדבר כדאי או שכדאי להמתין מספר חודשים ולבצע סיטי נוסף לבדוק את מצב הגידול?

שלום רב, אני ממליצה להשלים בדיקת Ga68-DOTATOC-PET-CT ובדיקות דם לסמנים לגידולים נוירואנדוקרינים כמו כרומוגרנין A GASTRIN, Neuron Specific Enolase , CALCITONIN ואיסוף שתן 24 שעות ל-5-HIAA. בתנאי שישנה קליטה חיובית בבדיקת ה-PET, יש סבירות גבוהה שמדובר בגידול נוירואנדוקריני. עדיין, לצורך החלטה על גישה טיפולית, חשוב תוצאה של TRUCAT BIOPSY כולל לצביעה לאינדקס הפרוליפראטיבי Ki67%. במקרה שהקליטה חיובית, זה גם פותח אופציה של טיפול באנאלוגים לסומטוסטטין, רגילים או ראדיואקטיבים. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזיסנקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים