כרומגרנין A

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/11/2010 | 09:34 | מאת: יעקב

נמצא במעקב לאחר כריתת קרצנואיד במזו שהיה צמוד למעי הדק. נמצטו גרורות ב 3 תאי לימפה מתוך 12 שהוסרו. בבדיקות כרומוגרנין איי הערך כל כ 4-6 חודשים עומד בתחום 50-55 (53 לפני 4 חודשים) בבדיקה נוכחית 100. כשבוע לפני הבדיקה בהיסח הדעת לקחתי פעם או פעמים זנטק ופפטו ביסמול לאור מיחושים וצרבת בעקבות וירוס שלווה בחום שילשול והקאות במשך יומיים עם תופעות לוואי כאמור במשך מספר ימים נוספים. האם מינון זעום זה עלול להשפיע על תוצאות הבדיקה, האם העליה דרמטית וכן התוצאה. האם כדאי לחזור על הבדיקה שנית. הבדיקה הקרובה כשלושה שבועות מאז שצרכתי זנטק האם ניתן לבצעה או לחכות 3 שבועות נוספים. ב סי.טי אחרון (באותו הזמן כרומוגרנין 53) אובחן נגע 7 ממ, שטיבו לא ברור, בכבד שלא אובחן באולטרהסאונד שבוצע לשם השוואה. האם יש קשר אפשרי בין התוצאה לממצע תודה

שלום רב, כן, צריך לחזור על רמת כרומוגרנין A בדם ולהקפיד לא להשתמש באף אחת מהתרופות הבעייתיות 3 שבועות לפני הבדיקה. במקרה שהרמה חוזרת סביב 100, יש מקום לחזור על בדיקות הדמיה בשאלה של חזרה/התקדמות המחלה .ממליצה להשלים גם איסוף שתן 24 שעות ל-5HIAA ובדיקת דם לרמת -neuron specific enolase. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

17/11/2010 | 09:20 | מאת: יעקב

תודה רבה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים