בלוטת תירואיד מוגדלת

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/11/2010 | 10:56 | מאת: שחר

לפני חודשיים אובחנה אצלי הגדלה משמעותית של האיסטמוס (5 סמ) שנצפתה באלוטרא סאונד. עשיתי בדיקות דם וגם FNA . הדיקור לא היה דיאגנוסטי ואני הולך לחזור עליו. בדיקות הדם הראו פעילות נורמלית של הבלוטה. הערכים היו תקינים וגם לא נמצאו נוגדנים. אתמול עשיתי בדיקות דם שוב בגלל שרופאת המשפחה רצתה וגיליתי שם בדיקה של THYROGLOBULIN חורגת = 180. בבדיקות הקודמות לא נכלל THYROGLOBULIN אלא רק THYROGLOBULIN.AB שהיתה <20. השאלה שלי על מה מעיד ה-THYROGLOBULIN ? האם היו צריכים לעשות לי את הבדיקה הזו לפני חודשיים ? תודה.

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, אנא לפנות את השאלה לפורום לאנדוקרינולוגה, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים