NF1

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

14/10/2010 | 23:39 | מאת: שמואל

שלום דר גיל שלי 44 סובל מי NF1 ונמצה במעכב לפני יומים בצתי סונר של בלוטת מגן וזה מה שאודגם קשרי לימפה גויגולריים עד 2סמ משמאל עד 1.30 סמ מימין כישוריים בלוטת המגן אונה ימנית בעובי 1.80 סמ שמאלית 1.40 מספר קשרים היפואקוגנים עד 9.5 ממ גדלו מעט מי בדיקה קודמת מישמאל איזור מעט היפראקוגני לא מוגדר בקוטב תחתון וקשריות היפרקוגניות עד 34ממ יש גם באיזר תת לסתי משמאל במיקום תת עורי מוגם תהליך היפאקואי 2.3סמ דר בבקשה הים טני צריך תיפול בקשר לביקה החדשה או המשך ירו ומה זה קשרי למפה גוגולריים תודה דר

שלום רב, תודה על השאלה, במקרה שהקשרים בבלוטת התריס גדלו ולא עברו ניקור FNA, ובמקרה שתפקוד בלוטת התריס (רמת TSH בדם) תקין- יש לבצע ניקור FNA של הקשרים בבלוטת התריס בגודל מעל 1 ס"מ. ממליצה להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל לגבי זה, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים