בירור תוצאת כרומוגרנין a

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

10/10/2010 | 12:07 | מאת: ליאורה

שלום ד"ר עברתי ניתוח להוצאת גידול בטימוס קרצינואיד והגוש הוצא בשלמותו.בדיקת הכרומוגרנין a לפני הניתוח הייתה 89 ובדיקת ה-pat-ct הייתה חיובית.לאחר מספר חדשים עברתי שוב בדיקת pat-ct והתוצאות היו שאין גידולים או גרורות.בדיקת תוצאת הכרומוגרנין a שביצעתי לפני כחודש מראה על 40.67.ברצוני לדעת מה אומרת תוצאת בדיקה זאת? והאם טיפול ביולוגי עוזר במקרה שלי? במידה ולא מה הטיפול הנדרש? תודה מראש!

ליאורה שלום, אני מבינה שהגוש הוצא בשלמותו. רמת הכרומוגרנין היתה תקינה גם לפני הניתוח, וכעת כעת היא נמוכה (הנורמה עד 98). נירא שלפי התוצאה של PET-CT אין מחלה, ולכן את צריכה להמשיך להיות במעקב. אין צורך כעת בטיפול ביולוגי. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים