מעקב קרצינואיד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/08/2010 | 11:24 | מאת: משה

שלום דר' גרוזינסקי אני בן 50. לפני כ-שנה עברתיניתוח לכריתת תוספתן,אשר עבר התנקבות לפני הוצאתו. בבדיקה הפתולוגית של התוספתן שהוצא, נמצא גידול נוירואנדוקריני לכל אורך התוספתן,כולל החתך הניתוחי בגודל מעל 2.5 ס"מ.low grade maligancy הגידול חדר לכל עובי המוקולאריס פרופריה עמוק לתוך ריקמת השומן,והתאים נמצאו באזור פריאפנדיקולארי באזור האקסודאט המוגלטי.לא נמצאה עדות לפלישה לתוך כלי הדם.רמת פרוליפרציה: 1%> INDEX. לפני כן לא סבלתי משום תופעות כגון חום,שלשולים,הקאות, הסמקות, הזעות לילה וכו'. בעקבות הממצא הפתולוגי הוחלט לבצע ניתוח לכריתת המעי הגס הימני. לפני הניתוח ביצעתי בדיקת CGA אשר יצאה תקינה (ערך 79).ובנוסף בוצע מיפוי CT PET GA68-DOTA-NOC.תוצאות בדיקת המיפוי היו שלא תועדה צפיפות מוגברת של קולטנים לסומסטטין,היכולה להצביע על שיירי מחלה או על פיזור משני. בבדיקה הפתולוגית של המעי הגס הימני שהוצא בניתוח נמסר,כי לא נראו שרידים של קרצינואיד.10 קשרי לימפה ללא גידול והשוליים הכירורגיים בריקמה בריאים. כ-8 חודשים לאחר הנתוח ערכתי סדרת בדיקות מעקב: כרומוגראנין 33.0 5H1AA 10.1 CT סקאן- איזור היפודנסי של 10 ממ בקדמת האונה השמאלית של הכבד. קיים חשד לנגע נוסף בקוטר 4 ממ תת קפסולארי צמוד לסרעפת. שני הנגעים לא נראים בודאות בבדיקה קודמת. מיפוי GA 68-DOTA-NOC - בההשוואה למיפוי של לפני שנה- מוקד פתולוגי חדש במזנטריום בבטן מלפנים מימין SUV 10.7 בגובה L3 ללא ממצא חופף ב CT סקאן. לא הודגמו מוקדים פתולוגיים ברקמת כבד כולל באזורים ההיפודנסיים שתועדו ב-CT סקאן. בסיכום תהליך חדש בעל צפיפות מוגברת משמעותית של קולטנים לסומסטטין במיזנטריום. שאלתי - מה משמעות הממצא החדש בPET CT ללא ממצא חופף בCT סקאן ולאור בדיקות המעבדה הנוספות? מה את ממליצה לעשות מעבר לההתיעצות עם הרופא המטפל? תודה רבה משה

משה, שלום, תודה על פנייתך, במצב שלך הייתי משלימה מספר דברים: - סונר כבד (בדיקה מאוד רגישה), לבירור הממצאים ב-CT אשר לא נראו קולטים ב-GA68, בשאלה גם של כבד שומני או ממצא אחר (האם ישנה הפרעה בתפקודי הכבד בבדיקת דם?) - צריך לעשות רביזיה עם רנטגנולוג של הממצאים ב-CT לעומת הממצא ב-GA68-PET-CT, ולהחליט על ההמשך. האם יש ממצא אמיתי? האם צריך להשלים בדיקה נוספת כמו MRI? האם יש אולי קליטה שהיא לא אמיתית ב-GA68 בהעדר ממצא אנאטומי ("false-positive")? לאחר כול הדברים הנ"ל, צריך להחליט על המשך טיפול (ניתוח חוזר?) או מעקב. האם לאור הממצאים בניתוח הראשון אתה מקבל זריקה של אנאלוג לסומטוסטטין? אשמח לייעץ בהמשך, בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

10/08/2010 | 00:52 | מאת: משה

שלום דר' גרוזינסקי תודה רבה על תשובתך. במענה לשאלתך, לאחר הניתוח לכריתת המעי הימני, ובעקבות הבדיקה הפתולוגית של קטע המעי שהוצא, נאמר לי שאני בריא לחלוטין, ואין צורך בהמשך טיפול כלשהו (לרבות זריקות אנאלוג לסומסטטין).כל שהומלץ להמשך הוא מעקב. מה הסבירות ל"false -positive", בבדיקת GA68 ? האם קיימת אפשרות שכתוצאה מכך שהניתוח להסרת התוספתן(הנתוח הראשון שעברתי לפני הניתוח השני להסרת המעי הגס הימני) בוצע לאחר שהתוספתן עבר התנקבות, גרם לפיזור של תאי קרצינואיד בחלל הבטן? תודה משה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים