גידול נוירואנדוקריני בלבלב מפושט לכבד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/08/2010 | 16:10 | מאת: יהודית

שלום רב, אחי, בן 55, אובחן כחולה סרטן עם גידול נוירואנדוקריני בלבלב עם נגעים היפודנסיים בכבד, בבדיקה הפאתולוגית עלה ש- KI67 הוא חיובי ועומד על 60-70%. נעשתה רביזיה בהדסה, שאישרה את ההבחנה הנ"ל. נעשה מיפוי קולטנים לסומטוסטין סיכום הבדיקה: "מחלה שאתית בלבלב בקשרי לימפה ובכבד, ממצאים שאינם מדגימים קליטת יתר של סומטוסטטין. עפ"י התוצאה הרופא פסל מתן זריקות סומסטוסטטין. בדיקת: chromogranin a - 155 בדיקת : creatinine-u24h - 1460 creatinine - u sample - 73 19.5 urine 24h - 5HIAA - קיבל בינתיים טיפול כימותרפי אחד בפרוטוקול: ddp 80mg/m2 day 1 vp16 100mg/m2 1-3 days q=21days טיפול שני עדיין לא קיבל עקב צהבת וזיהום חידקי בדם עומד לעבור הרחבה של הכולדוכוס ודרכי מרה עבר כבר פעמיים ercp, ועומד לעבור פעם שלישית עקב סתימה במעבר.אחרי החלפת הסטנד וגמר האנטיביוטיקה, ימשיך בסדרת הכימותרפית, השאלה האם הטיפול הכימותרפי שהוא מקבל, אפקטיבי? האם ניתן לקבל טיפול נוסף ו/או אחר? שמעתי עליך ועל מומחיותך, כמו כן שמעתי שיש מרכז בשבדיה ברוטרדם ובשוויץ - האם לך ו/או להם ישנם מחקרים ו/אופתרונות נוספים ו/או אחרים ממה שהוא מקבל היום?? אנא עזרתך!!! תודה.

שלום יהודית, תודה על השאלה, בד"כ במקרים שהמיפוי לקולטנים שלילי, לא מקובל לתת זריקות של אנאלוג לסומטוסטטין, למרות שלאור רמת 5 HIAA מוגברת בשתן לדעתי ניתן בכ"ז לנסות להוסיף טיפול בזריקה חודשית. האם אחיך סובל משלשולים או תלונות אחרות? במרכזים שהזכרת בחו"ל, נותנים טיפול באנאלוג ראדיואקטיבי לסומטוסטטין, אשר דורש קליטה חיובית במיפוי לפני כן. במקרה של גידול מסוג PNET מטסטטי, עם KI גבוה, כן נותנים טיפול כמוטרפי, ולכן אני ממליצה להשלים את הקורס השני שמתוכנן. אופציות ארחות היום, אשר כולן לא בסל התרופות לאינדיקציה הזאות, הם טיפול ב-SUTENT, ב-RAD001 (ידוע בשם EVEROLIMUS) או בשילוב של TEMODAL+AVASTIN+XELODA (טיפול זה בד"כ מומלץ ע"י המרכז באופסלה, שוודיה).הטיפולים הללו מאוד יקרים, הם יכולים לעזור, אך אין כעת עדיין מספיק ידיעה בספרות (אין עדיין מחקרים עם מספר רב של חולים שטופלו, אלא בעיקר דיווחים בודדים של מקרים עם תגובה טובה לטיפולים אלו). בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

13/10/2010 | 19:59 | מאת: ראובן

שלום יהודית, הובחנתי במחלה של אביך השבוע, אודה לך אם תוכלי לשתף אותי במה שעובר עליו כדי לדעת מה מצפה לי. אני מאחל לכם הרבה בריאות ראובן

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים