גוש באדרנל

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/06/2010 | 16:16 | מאת: סיגל

התגלה אצלי לפני חצי שנה במקרה גוש באדרנל בגודל 33*28 מ"מ. (סיטי ואמאראי) בהתאם לבקשת האנדוקרינולוג חזרתי על בדיקת הסיטי כעת. התוצאות: הגוש אובלי מוגבל היטב בלתי הומוגני ללא הסתידות וללא מרכיב שומני גס לפחות עם אדרה הקפית ובחלק העליון של מרכז הגוש ללא "שטיפה, מהירה של החומר הניגודי בסריקה מאוחרת. סה"כ הגוש לא השתנה גודלו ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת. אבחנה מבדלת העיקרית בין אדנומה, מיולופומה. האם הגוש זה אדנומה או מיולופומה?במידה ומילופומה - מה זה? האם צריך להוציא? (אין בעייה הורמונלית). תודה מראש על עזרתך

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום, מיאלוליפומה זה גוש שפיר שומני. אדנומה זה גוש שפיר אשר יכול להפריש יתר או לא הורמונים. נירא שאת צריכה מעקב של אנדוקרינולוג בלבד. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים