תזונה לקראת ובעת טיפול ביוד רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

05/06/2010 | 14:07 | מאת: משה

עברתי ניתוח של הסרת בלוטת התריס תוך גילוי של גידול פאפילארי, ואני מיועד לטיפול ביוד רדיואקטיבי. פרט לאיסור על מאכלי ים למינהם, האם יש מגבלות אוכל אחרות ?, האם יש תחליף למלח?, האם יש מאכלי חלב המותרים ?

שלום רב, קרצינומה פאפילרית לא שייכת למשפחת הגידולים הנוירואנדוקרינים, לכן השאלה לא קשורה לפורום. ממליצה לבקש מהמכון לרפואה גרעינית או מהאנדוקרינולוג המטפל דף הנחיות לדיאטה לפני הטיפול ביוד ראדיואקטיבי, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים