א.סאונד בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/01/2010 | 09:22 | מאת: שרה

אני בת 62 ועשיתי אולטראסאונד של בלוטת המגן: אונה שמאלית:גודל1.5*1.3*3.8 ס”מ האונה אינ מוגדלת ולא הומוגנית. הודגמה קשרית איזואקוגנית בגודל 1 ס”מ אונה ימנית:בגודל 1.7*1.5*3.2 ס”מ האונה אינמה מוגדלת ולא הומוגנית. הודגמה קשרית היפואקוגנית בגודל 0.4 ס”מ איסטמוס - בעובי ומרקם תקינים. מה פשר הממצא ומה צריך לעשות? לפני 8 שנים עברתי ניתוח שבו כרתו לי 3 בלוטות הפארתירואיד וחלק מבלוטתהמגן, עקב עודף סידן בדם. אני הייתי מטופלת שלך לפני 8 שנים בנתניה.

שלום שרה, השאלה לא קשורה לנושא הפורום. בכ"ז, את צריכה להיות במעקב של אנדוקרינולוג בק"ח, ובמידה ובדיקת ה-TSH תקינה, לשקול ניקור תחת סונר של הקשרית 1 ס"מ באונה שמאלית של הבלוטה. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים