בלוטת התריס-טיפול ותופעות אחרי טיפול

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/12/2009 | 21:28 | מאת: חגית א

לפני כ-8 חדשים עברתי כריתה של בלוטת התריס וכ-חדשיים אחרי עברתי גם טיפול רדיואקטיבי. מבקשת לדעת על תופעות שאחרי הטיפול משום מה אני לא מצליחה למצוא חומר בעניין ומי כמוני יודע שיש כאלה. לאחר הטיפול הרדיואקטיבי נעלם לי חוש הטעם למשך כחודש וגם בפניה שלי לרופא בעניין הוא טען שיתכן שזה קורה והוא לא יודע אם זה יחזור. נכון להיום יש לי בעיות בעיניים: יבשות ומזילות דמעות והפרשה שקופה מהעין בצד האף. קיבלתי טיפות למיניהן ובנוסף עברתי שטיפת דרכי דמעות ללא הועיל-לא עדכנתי את הרופא בעניין בלוטת התריס+הטיפול שעברתי לא חשבתי שיש קשר. שאלתי היא האם יתכן קשר בין העיניים לטיפול שעברתי והאם יש לזה פתרון כלשהו?? תודה, חגית

שלום חגית, השאלה שלך לא קשורה לפרום של גידולים נוירואנדוקרינים. התלונות שלך יכולות להיות קשורות לטיפול ביוד, אשר מופרש דרך כל ההפרשות של הגוף. ממליצה לך להתיעץ עם רופא עיניים ועם האנדוקרינולוג המטפל, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים