מסה בילטרלית באדרנלים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/11/2009 | 07:47 | מאת: ניצה

ד"ר נכבדה, אני םונה בשאלה שהיא מורכבת , יתכן שהיא לא לגמרי במגרש שלך. בקיץ האחרון אובחנתי עם סרטן רירית הרחם. ב-CT לקראת הניתוח צויין "מספר קשריות בשני אדרנלים כ-22 מ"מ". הגינואונקולוג חשב שזה זניח ושהוא בטוח שאלה אינן גרורות. עברתי ניתוח כריתה מלאה של הרחם, האומנטום ונלקחו דגימות מ-12 בלוטות לימפה (ולא נמצאה התפשטות). 12 יום לאחר הניתוח התפתח דימום מתפשט באדרנל שמאל. קשרית מימין גדלה 6.3X3.5 ס"מ ונראה נמקי במרכז.(חשבו שקשור לקלקסן) וקבלתי עירויי דם. בבירור אנדו אצלכם במכון נמצאו קורטיסול, ACTH, תקינים. הרופאה סברה שמדובר בגרורות. לצורך מעקב שלה עברתי US של האדרנלים. מימין: גוש מוצק בלתי הומוגני, מוגדר היטב, לובולרי בגודל 7X10, לא וסקולרי. משמאלגוש מורכב, בלתי הומוגני, מחצית מוצק ומחצית ככל הנראה דימום ישן בגודל 8X10. בעקבות LDH שקפץ ל- 11,796 נערך לי בלילה CT . ימין 9.4X8.3X6 ס"מ שמאל: 9.3X9.4X7.3 ס"מ. הדילמה: הרופאה שלכם סבורה שמדובר בגרורה הקשורה למחלה שלי וממליצה לכרות הגידדולים. מנהל מח' גניקואונקולוגיה חולק עליה וטוען שצריך לחפש מקור אחר לגרורות ושמחלקתו אינה מטפלת בזה (עלי לציין שעברתי ביופסיה סטראוטקסית בשד לפני 3 חודשים והממצאים תקינים) היום - אני ללא גורם מטפל, לא יודעת אל מי לפנות = מי מנתח או מצבע ביופסיה באדרנלים האם יש ברבין אונקולוג או מחלקה שמטפלת בבירור כזה? אולי תוכלי לכוו אותי בבקשה אני ממש במצוקה ואובדת עצות.

שלום ניצה, אני מכירה את הסיפור שלך, כי הוא הוצג בישיבת הצוות שלנו ע"י הרופאה שמטפלת בך. קשריות באדרנלים הם יחסית שכיחות. בד"כ, הם שפירות, אך כאשר הם גודלים במהירות, צריך לחפס סיבה כמו דימום או מחלה גידולית. בזמן טיפול כמו קלקסן, נירא סביר שהסיבה תהיה דימום (המסביר את הגדילה המהירה של הקשרים וגם העליה ב-LDH). אפשרות נוספת היא שמדובר בגרורות, קשורות למחלה הבסיסית ברחם- אך לפי דעתם של הגינקולוגים, האפשרות הזו לא כ"כ סבירה. אפשרות נוספת היא שמדובר בגידול אחר- אך בנוכחות קצב גדילה כזה - יכול להיות שמדובר בגידול אגרסיבי מאוד, ממקור אדרנל או אחר. אני יודעת שאמורה להתקיים ישיבה/דיון משוטף של האנדוקרינולוגים עם גינקולוגים ורנטגנולוגים - לצורך החלטה. ישנן מספר אפשרויות: - מעקב עם CT נוסף עד שבועיים - לשקול ניתוח של הגושים הגדולים באדרנלים - גם אבחנתי וגם טיפולי - במהיר של צורך אח"כ לטיפול תחליפי תרופתי כל החיים - ביופסיה (אפשרות בעייתית, במיוחד אם אנחנו חושדים שמדובר אולי בגידול אגרסיבי של האדרנל). אני ממליצה לך להיות בקשר עם הרופאה האנדוקרינולוגית בבילינסון ולקבל עדכון ממנה על ההחלטות הרפואיות בשבוע הקרוב. לאור המהירות של ההשינויים במצבך, ממליצה גם על אישפוז. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

13/11/2009 | 19:18 | מאת: ניצה

שלום ד"ר גרוזינסקי, אני רוצה להודות לך על תשובתך המהירה והמפורטת. אני שמחה לשמוע שתתקיים ישיבה בין-תחומית נוספת בשבוע הבא.זה נותן לי תקוה שיתווה כיוון עבודה. אשאר בקשר עם הרופאה שלי (שהיא, אגב, מקסימה ומקצועית ביותר). בינתיים בגניקו לא מוכנים לאשפז אותי. נקוה שאמצא את מי שירצה לקבל אותי.... שבת שלום, ניצה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים