בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

14/08/2009 | 18:51 | מאת: מיכל

שלום, לפני מספר ימים קיבלתי תוצאות ביופסית בלוטת התריס (FNA): דם, קולואיד ותאי אפיתל תקינים. ממצאים אלה מתאימים לקשרית קולואידית. בנוסף, נמצאו צברים של תאים גדולים, בעלי גרעינים בהירים, עם גרענון עדין. בחלק מתאים אלה נראו שנצים לאורכם. ממצאים אלה מחשידים לקרצינומה פפילרית, שיתכן שהתפתחה על רקע הקשרית הקולואידית. יש לציין כי בדיקת TSH תקינה שאלתי היא האם אהיה חייבת לעבור ניתוח? תודה. מיכל

שלום מיכל, השאלה שלך לא קשורה לפורום. בכ"ז, כן, תוצאה שכזאת של ניקור מחייבת ניתוח, עקב נוכחות של תאיים חשודים לקרצינומה פפילרית של בלוטת התריס. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים