אדנומה באדרנל שמאלי 5 ס"מ

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/04/2009 | 16:15 | מאת: אירית

אישה בת 60 לאחר סיטי נמצאה אדנומה באדרנל שמאלי 5 ס"מ (בשנת 2006 הוא היה בקוטר 2 ס"מ) כרגע מתלוננת על כאבים חזקים מאד באיזור הכליות ופי הטבעת .לאחר בירור אינדוקרני אושר הממצא והופנתה דחוף לניתוח להסרת האנדומה. נאמר לה שאם האנדומה מדממת זהו מקור הכאב??? סובלת מלחץ דם גבוה ,דופק מהיר וכאבי ראש חזקים. כמו הופנתה לביצוע בדיקות דם ואולטרסאונד. לפי כל הנתונים הללו אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית והמלצות להמשך טיפול. תודה מראש

שלום אירית, גוש באדרנל אשר גדל מ-2 ס"מ ל-5 ס"מ מומלץ להוציאו בניתוח. לפני הניתוח, באופן כללי, חשוב מאוד לבצע מספר בדיקות: איסוף שתן 24 שעות לקטכולמינים, מטאנפרינים ו-VMA, רמת רנין ואלדוסטרון בדם ואיסוף שתן 24 שעות לקורטיזול חופשי. כמו כן, במידה וישנו חשד קליני, יש לשקול בדיקות דם נוספות להורמונים גבריים, קורטיזול בצום, כד'. חשוב מאוד להתיעץ עם אנדוקרינולוג לגבי כל הבדיקות לפני הניתוח. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

11/09/2009 | 18:31 | מאת: מירב

אדמומה באדרנל שמאל שאובחן בסי.טי.עמוד שדרה . מהן ההפרעות שיכולות להיגרם?

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים