גידול בבלוטה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/10/2008 | 13:00 | מאת: אור

שלום רב, להלן תוצאות אוטראסאונד שני מהיום- בלוטת המגן- אונה ימנית- רוחב 20 מ"מ, אורך 45 מ"מ. מספר קשריות הגדולה 13 מ"מ מרקם לא הומוגני של שאר האונה. איסטמוס:קשרית 12 מ"מ ימינה לאיסטמוס. אונה שמאלית- רוחב 20 מ"מ אורך 55 מ"מ המירקם לא הומגני בחלק התחתון שתי קשריות סמוכות בגדלים 18 מ"מ ו-20 מ"מ קשרית נוספת 10 מ"מ בחלק האחורי. אולטראסאונד ממרץ 2008- אונה ימנית- רוחב 1.5 ס"מ, אורך 3.6 ס"מ, עומק 1.9 ס"מ. לא מוגדלת בתוכה מס' תהליכים: הגדול מביניהם בחלק התחתון עם המשכיות לאיסטמוס רקמתי די אחיד בגודל 1 ס"מ. השני, בצמוד לדופן התחתון של האונה היפואקוגני, רקמתי אובלי בגודל 0.8*1 ס"מ- לפי מיקום וצורה חשוד להיפפלזיה של פראתירואיד. ועוד קשרית היפואקוגנית קטנה. אונה שמאלית- רוחב 1.7 ס,מ, אורך 3.7 ס"מ, עומק 1.8 ס"מ, לא מוגדלת, בתוכה מס' קשרים רקמתיים בלתי אחידים בגודל 1.7 ס"מ. איסטמוס מעט מורחב בחלקו הימני קשרית בגודל 0.4 ס"מ. עשיתי ניקור ביולי 2008- ניקור באונה השמאלית תחת סונר הוצא קולויד חופשי רב דליל, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים, קבוצות של פוליקולים שלמים בגדלים שונים, מאקרופגים מלאי פיגמנט, לימפוציטים ותא ענק מרובה גרעינים. באונה ימנית הוצא מעט קלויד חופשי, קבוצות של תאים פוליקולרים תאים עם סימני פעילות יתר, קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים מעטים, מאקרופגים ולימפוציטים הרוסים. לא נראו תאים ממאירים. מיפוי- הודגמה בלוטת תריס הגודל ובמיקום תקין. הקליטה בבלוטה תקינה למעט אזור מופחת קליטה במחצית התחתונה של הונה השמאלית ובאיסטמוס. סיכום-קשר קר בקוטב התחתון משמאל ושאלתי האם עלי לעשות ניתוח ?

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום. בכ"ז, לפי הניקור אין הוכחה לנוכחות גידול ממאיר. מומלץ יעוץ של אנדוקרינולוג המטפל לגבי החלטה על המשך טיפול ומעקב. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים