ניתוח לכריתת קרצנואיד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

09/03/2020 | 17:23 | מאת: י.ד

עברתי ניתוח לכריתת מעי גס ימני כולל צקום ופנדיקס, בעקבות קרצנואיד ממאיר עם מעורבות לימפה. עברו שלושה חודשים וחצי , ואני עדיין משלשלת מספר רב של פעמים ביום ולא יכולה לחזור לעבוד.(לא היו בעיות התחום העיכול לפני הניתוח) .אני אמורה להתחיל זריקות סומטולין. מה ניתן לעשות בעניין השילשולים? האם אמור לעבור לבד, ותוך כמה זמן? והאם במצב זה רצוי לקבל את הזריקות?

שלום רב, תודה על פנייתך, אתחיל ואומר שזה נדיר מאוד שאנחנו ממליצים על טיפול בזריקה של אנאלוג לסומטוסטטין לאחר ניתוח של כריתת מעי גס ימני (כניתוח משלים לאחר כריתת גידול נוירואנדוקריני של התוספתן). גם אם היו בלוטות גרורתיות, ברוב המקרים הפרוגנוזה של הגידולים הללו היא מאוד טובה. לכן, לגבי ההמלצה על טיפול זה - כדאי להגיע להתיעצות באופן מסודר דרך המרפאה לגידולים הנוירואנדוקרינים בהדסה. ההחלטה היא בהתאם לתוצאות של הפתולוגיה משני הניתוחים, לכן זה דורש יעוץ עם כל הממצאים והבדיקות (כולל סמנים, הדמיה וכו), דרך המרפאה. לגבי השלשולים שהופיעו לאחר הניתוח של כריתת מעי גס ימני, יש מספר דברים שניתן לעשות: שינוי בתזונה (לדוגמה,הורדה עד הפסקת דיברי חלב), וכדאי לפנות ליעוץ של דיאטנית העוסקת בתחום זה (גם אצלנו יש אפשרות, או דרך המחלקה הכירורגית שאצלם נותחת). ניתן גם לקחת כדורים מסוג CREON שהם מכילים אנזימים של הלבלב, העוזרים לפירוק נכון של האוכל. בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים