קרצנואיד, מה משמעות קיומן של קשריות לימפה בחלל הציפקי בגודל של כ 5 מ מ...

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

16/02/2020 | 23:03 | מאת: סאם

אקדים אחורית לקדמית בהבעת תודה והערכה עמוקה מראש. אני בן 45, עברתי ניתוח להסרת תוספתן עקב הימצאות גידול מסוג קרצינואיד בגודל 8 מ מ. אני נמצא במעקב כל 6 חודשים, בדיקות דם ואיסוף שתן. לאחרונה עברתי בדיקת ct בטן, אשר ממצאיה הצביעו על קשריות לימפה קטנות בחלל הציפקי, לצד ציסטות פשוטות בכליות ודיברטיקולוזיס, התור הבא אצל האנקולוג נקבע לעוד 8 חודשים, האם מחייב הקדמת התור? מה משמעות קיומן של קשריות לימפה בחלל הציפקי בגודל של כ 5 מ מ ציר קצר?

שלום רב, תודה על פנייתך, כדי לענות יש צורך לדעת את המאפיינים של הגידול מעבר לגודל של 8 מ"מ, כמו המיקום לאורך התוספתן, אינדקס שגשוגי של הגידול Ki67, האם היתה פריצה לכלי דם או לשומן (המזואפנדוקס). הסיכוי הוא נמוך שהקשריות הנ"ל קשורות, אך חשוב לוודא את הנקודות הנ"ל. ממליצה על התייעצות מסודרת עם כל הנתונים במרפאה לגידולים הנוירואנדוקרינים בהדסה . בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים