פענוח בדיקות סרטן הריאה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

05/06/2019 | 12:18 | מאת: מודאגים מאוד

אימי אובחנה כחולה בסרטן הריאה עם גרורות רבות בכבד וגידול במוח הקטן. הביופסיה קבעה שנמצאו תאים קטנים בגידול בכבד: cores of fibrotic tissue infiltrated by few nests of the small cells. תוצאת בדיקת NSE 28.7 , בדיקת פט דוטקוק הראתה שיש קליטה בעוצמה נמוכה בינונית של-SSR. האם לאור הבדיקות הללו יכול להיות שהסרטן של הוא נוירואנדוקריני או שמדובר בסרטן אחר ? תודה

שלום רב, האבחנה של גידול נוירואנדוקריני היא מתבססת על האבחנה של הרופא הפתולוג שמסתכל על הביופסיה מהגידול תחת מיקרוסקופ. התוצאה ששלחת לי היא חלקית ואיננה מצביעה על כך. קליטה נמוכה ב-PET CT עם GA68-DOTATATE איננה שוללת שמדובר בגידול נוירואנדוקריני, וגם רמת ה-NSE היא לא ספציפית לגידול זה. ממליצה לבקש רביזיה של הפתולוגיה מהביופסיה ותשובה מדוייקת יותר. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים