פיוכרומוציטומה ושאר גידולים בהורמונים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

23/01/2019 | 23:37 | מאת: אדיר

שלום דוקטור עשיתי בדיקת שתן של קטכולאמינים ובדיקת שתן רגילה לגביי סינוס טכיקרדיה שהיה לי ולחץ דם גבוה פתאומי במספר הזדמנויות ועוד הרגשות לחץ בראש ומן סחרחורת, לא בקשר לחשד של פיוכרומוציטומה ושאר גידולי ההורמונים.. שאלתי אליך דוקטור איזה בדיקת שתן צריך לעשות לוודא שאין גידולי הורמונים בכללי ובפרט פיוכרומוציטומה הבנתי שיש בדיקה כזאת מטאנפרינים לשתן ממספר רופאים אנדוקרינים כי ממש שאמרו לי קטכולאמינים בלבד מפספס והוא לא ב100 אחוז מה אני צריך לבקש במרפאה אצלי

אדיר שלום, הבדיקות לאבחון פיוכרומוציטומה כוללות איסוף שתן 24 שעות לקטכולמינים, מטנפרינים, דופמין, VMA, ובדיקת דם למטנפרינים. ממליצה להתיעץ עם מומחה ללחץ דם או עם אנדוקרינולוג. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים