גסטרין וכרומוגרנין גבוהים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/01/2019 | 16:20 | מאת: אלי

שלום. אני בן 44 סבלתי לפני כשנה מרמות נמוכות של ויטמין b12 בבירור נמצא הליקובקטר בצואה קיבלתי טיפול והבדיקה החוזרת של הליקובקטר היתה שלילית. הופיעו כאבי בטן ובבדיקות דם נמצאו ערכי גסטרין וכרומוגרנין גבוהים בדם איסוף שתן ל5hiaa היה שלילי.עברתי אינדוסקופיה עם אבחנה של אטרופיק גסטריטיס כרונית.אחרי חודשיים בהדיקת דם חוזרת גסטרין וכרומגרנין עדיין גבוהים.האם אבחנה של אטרופיק גסטריטיס כרונית יכולה להסביר את הערכים הגבוהים של הנ"ל.האם צריך לעבור בירור נוסף?

אלי שלום, תודה על פנייתך, הסיבה השכיחה לחוסר בויטמין B12 זאת דלקת קלה אוטואימונית של רירית הקיבה ע"ש גסטריטיס אטרופית. היא גורמת בנוסף לירידה בחומציות של מיץ הקיבה. כתוצאה, ישנה עליה תגובתית של הגסטרין שגורמת לעליה בכרומוגרנין. בדרך כלל אין לזה משמעות, אך לעיטים נדירות העליה בגסטרין יכולה לגרום להופעה של קרצינואידים של הקיבה. הפרוגנוזה של גידולים אלה בדרך כלל טובה. ממליצה לפנות להתיעצות מסודרת עם אנדוקרינולוג דרך הקופה, או לחלופין, להגיע למרפאתנו להתייעצות והסבר נוסף. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים