הפסקת תרופות לפני ובמהלך איסופי השתן.

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/06/2018 | 21:16 | מאת: חיה

שלום רב ד"ר גלסברג, נתבקשתי לעשות איסופי שתן ל 5HIAA, Catecholamines, VMA , Metanephrines/ אני מטופלת ב Glucomin לסכרת, Diovan ליתר לחץ דם ו Rafassal לקוליטיס,בנוסף טיפות עיניים לגלאוקומה. בהנחיות לאיסוף מופיע שרצוי לא ליטול תרופות. שאלתי , האם עלי להפסיק תרופות אלו ב-48 שעות לפני האיסוף ובזמן האיסוף? אודה מאד לתשובתך, בברכה חיה.

חיה שלום, אין צורך להפסיק אף אחת מהתרופות הנ"ל לצורך באיסוף. בהקשר ל-5-HIAA, את צריכה לשמור דיאטה 72 שעות לפני ותוך כדי האיסוף "דלת סרוטונין" (ללא בננות, דיברי וניל, קפה, שוקו, ועוד - אמורה לקבל דף הנחיות ביחד עם ההפניה לבדיקה). בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים