סרטן מודולרי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

22/08/2015 | 08:44 | מאת: יוסי

שלום לאחרונה התגלה אצלי סרטן מודולרי בבלוטת התריס. חלק מתסמונת MEN 2A הגידול בגודל של כ-2ס"מ באונה שמאלית. לא נמצאו גרורות בבדיקות CT צוואר וחזה. בהמשך יבוצע ניתוח להוצאת בלוטת התריס. רציתי לשאול האם יש נן בדיקות נוספות שכדי לעשות על מנת לוודא שאכן אין גרורות? (PET CT למשל) תודה רבה

יוסי שלום, אתה אמור לעבור כריתה שלמה של בלוטת התריס ודיסקציה של הבלוטות בצוואר דו"צ. כמו כן, חשוב לבצע רמת קלציטונין ו-CEA בדם- אשר יכולים להצביע על מידת התפשתות של הגידול. הייתי משלימה לפני הניתוח איסוף שתן 24 שעות לקטכולמינים, מטאנפרינים, VMA ו-DOPA, ובדיקת דם לסידן, זרחן, אלבומין, PTH וויטמין D 25 OH. כמו כן, הייתי בוודאי משלימה בדיקת CT כלל גופי בפרוטוקול לגידולים נוירואנדוקרינים, High Resolution, לצורך staging והסתכלות אל בלוטות האדרנל. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

24/08/2015 | 17:28 | מאת: יוסי

תודה על התשובה המפורטת. עברתי ניתוח להוצאת גידול פאומטיצומה מאחד האדרנלים ואז התגלה גם הגידול בבלוטת התריס. ביצעתי ואני אמור לבצע את בדיקות הדם והשתן שציינת. האם CT שציינת צריכה לבוא בנוסף ל- CT חזה וצוואר שעשיתי? (בנוסף עשו לי CT מוח שהיה תקין וגם CT בטן לפני הוצאת האדרנל שפרט לפאומטיצומה היה תקין)

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים