בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/04/2008 | 18:26 | מאת: אורלי

שלום ד"ר יקרה, שוב מודה על מתן תשובותייך המקצועיות והאכפתיות. לפני כשבוע ימים כתבתי לך את הדברים הללו: בדיקת סקירה על קולית: אונה ימנית- רוחב 1.5 ס"מ, אורך 3.6 ס"מ, עומק 1.9 ס"מ. לא מוגדלת בתוכה מס' תהליכים: - הגדול ביניהם בחלק התחתון עם המשכיות לאיסטמוס, רקמתי, די אחיד בגודל 1 ס"מ. - השני בצמוד לדופן תחתון של האונה, היפואקוגני, רקמתי אובלי בגודל 0.8*1 ס"מ- לפי מיקום וצורה חשוד להיפרפלזיה של פראתירואיד. - קישרית היפואקוגנית קטנה. אונה שמאלית- רוחב 1.7 ס"מ, אורך 3.7 ס"מ, עומק 1.8 ס"מ- לא מוגדלת בתוכה הודגמו מס' קשריים רקמתיים בלתי אחידים בגודל עד 1.7 ס"מ. איסטמוס- מעט מורחב, בחלקו הימני הודגמה קשרית בגודל 0.4 ס"מ. בדיקות דם מינואר 2008- TSH 5.42. כולסטרול: 200.6, LDL- 142.2 , HDL40, T412.4. כעת, הגיעו בדיקות נוספות: ANTI THYROID PEROXID- 485 כאשר הנורמה: 0-35- מה זה???? ויטמין D- 35.1 (נורמה: 75-250) לגבי TSH- מינואר השתנה וכעת: 2.90 קלציום יצא בנורמה וכן, T3 ו-T4 בנורמה. איסוף שתן לסידן וניקור-טרם בוצעו. מה זה אומר? האם מחלת השימוטו? ואם כן, מה זה ולמה קורה? או שמא גידול? האם אצטרך ניתוח?

אורלי שלום, נוכחות של נוגדנים מצביעה על מחלת HASHIMOTO שהיא הסיבה השכיחה ביותר לתת-תריסיות, ללא כל קשר לסרתן או צורך בניתוח. לאור TSH תקין, יש לבצע רק בדיקת FNA מהקשרים שגודלם 1 ס"מ או יותר ולהיות במעקב של אנדוקרינולוג. כמו כן, רמת ויטמין D היא נמוכה וכדאי גם על זה להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל לגבי צורך בטיפול. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים