"גבעה" בעקבות סנדוסטטין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/06/2015 | 00:53 | מאת: לאה

מקבלת זריקת סנדוסטטין לאר 30 כל 28 יום. האבחנה: קרצינואיד שמקורו במעי הדק עם גרורות לכבד. לזריקות השפעה טובה. אחרי 9 זריקות ללא השפעה חיצונית, נוצרה "גבעה" רצינית במקום הזריקה. האם היא אמורה להתפזר? תוך כמה זמן? האם יש דרך לזרז זאת?

לאה שלום, זה יכול להופיע לעיטים....בד"כ ניתן למנוע הופעת נוקשות ואפילו נודולים באזור ההזרקע ע"י עיסוי מקומי וקומפרס עם קרח. ממליצה להזריק לעכוז השני לסירוגין, זה אמור להיספג עם הזמן, יכול לקחת שבועות, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים