כרומוגרנין גבוה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

04/06/2015 | 17:33 | מאת: חורחה נובומינסקי

עשיתי בדיקת כרומוגרנין בעקבות גידולים נוירואנדוקרינים שהתגלו באחותי. יש לי הסטוריה של מחלות מעיים, אולקוס ומעיים רגיז, צרבות, שלשולים ואני רגיש ללקטוז ולסויה. הבדיקה יצאה 445 - מה עלי לעשות? תודה

שלום רב, יש הרבה סיבות "לא גידוליות" לעליה ברמת כרומוגרנין A, כמו חוסר צום, לקיחת תרופות שמעקבות חומציות בקיבה (מסוג אומפרדקס, לוסק, וכו'), בעיות בתפקוד כבד, כליות, בלוטת התריס, מעי רגיז או דלקות אחרות במעיים. לכן לא מומלץ לבצע בדיקת דם ל-CGA בהעדר גידול. ממליצה לך להתיעץ עם הרופא שהפנה אותך לבדיקה, בברכה, ד"ר סימונה גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים