פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

15/09/2013 | 12:12 | מאת: שרון

שלום יש לי בת ,שהיא בת שנה וסובלת מפיסורה. איזה טיפול מומלץ בגילה? שאלה חשובה אחרת : בת שלי אמורה לעבור בדיקה אורודינמית ואני יודעת שבבדיקה מכניסים לפי הטבעת בלונית ? האם צריך להימנע מהבדיקה בעקבות זה? תודה

שלום שרון הטיפול בפיסורה מחייב שמירה על יציאות רכות ואם הן קשות אז חשוב לתת מרככי צואה. בנוסף חשוב אמבטיות מי סבון, משחת פרוקטוגליבול במצבים של פיסורה קשה והמנעות מלחץ חיצוני על פי הטבעת. מכאן שבדיקות הכוללת לחץ על פי הטבעת עדיף לדחות לאחר שהפיסורה תבריא, אלא אם כן הן דחופות. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים