אגודל נוספת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

05/06/2013 | 08:54 | מאת: מיכל

שלום, לפני שלושה ששבועיים וחצי נולדו לי בע"ה תאומים בנים. מהלך ההריון היה תקין בסה"כ. נולדו כל אחד במשקל 2.800 קג בניתוח קיסרי עקב מצג רוחבי. אחד הילדים נולד עם אגודל נוסף, כאשר האגודל שלמה. לתינוק אין יכולת להזיזה כמו את שאר חמשת האצבעות. נאמר לנו כי בגיל חצי שנה יהיה צורך בניתוח להסרת האצבע. שאלתי היא מה כולל הניתוח והאם לדעתך יש צורך בביצוע בירורים נוספים לילד. תודה רבה, מיכל

שלום מיכל מדובר בפעולה ניתוחית מאד פשוטה והתוספת של האצבע לדעתי לא מחייבת ברורים נוספים. בברכה,

21/04/2015 | 13:29 | מאת: רותם

מנהל פורום כירורגיית ילדים