סיטי לבן שנה וחצי-האם בחרנו נכון?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

23/04/2013 | 21:05 | מאת: דוד

ילד בן שנה וחצי נפל מגובה עמידה על הפנים. על פניו המכה הייתה קלה מאד אך קיבל מכה באף ודימם דימום שעצר ספונטני. לאחר מכן נרדם (זו הייתה שעת השינה שלו), ונסענו איתו למוקד שם הרופא העיר אותו ואמר שהוא בסדר. חזרנו הביתה. במהלך שעתיים התנהגותו הייתה לא אופיינית. הוא לא נרדם אבל שכב על הגב ובהה באוויר. מדי פעם בכה בכי רוטן וחזר לבהות באויר. בסוף נרדם, התעורר אחרי חצי שעה ובכה בכי היסטרי. הרמנו אותו והוא הקיא הרבה, פעם ראשונה כ-3 שעות לאחר המכה. נסענו שוב למוקד, שם ראה אותו רופא והציע לגשת למיון. במיון הקיא שוב. אך הבדיקה הייתה תקינה וחזר לעצמו. רצו לשחרר אותנו אך ביקשנו להתאשפז להשגחה כיוון ששנינו לצערנו לא יודעים עזרה ראשונה. בלילה קיבל בקבוק סימילאק והיה בסדר. ישן טוב. בבוקר קיבל בקבוק נוסף ומיד הקיא.אחרי חצי שעה-שעה הקיא שוב. רופא (לא בכיר) שהגיע לבדוק אותו המליץ על סי טי לאור המקרה. הוא ראה שהתנהגות הילד תקינה. משחק, פטפוט וכו היו תקינים למעט דבר חריג אחד-הוא נרדם בבוקר לפני שנת הצהריים וישן ברצף עד שהערנו אותו לאחר 3 שעות. השינה הייתה עמוקה וטובה. נראה היה שהיה ממשיך לישון... הסכמנו לCT כי הרופא אמר ועכשיו אנו חוששים שהיה עלינו להתעקש שלא יעשו סי טי כי לא היו עוד דגלים אדומים ובסה"כ הקיא 4 פעמים. המכה גם לא הייתה חזקה ואמרנו את זה. הרגשתי לבסוף שהכל קרה מהר והציעו סיטי כי חשבו שאנחנו מעוניינים בכך ולכן ביקשנו להתאשפז. הבדיקה נעשתה ללא חומרי ניגוד וללא הרדמה. הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין. האם בחרנו נכון לדעתך? מה הסיכוי לבעיות קוגנטיביות? מתי אפשר לדעת שהבדיקה לא גרמה לכאלו? בכמה זה מעלה את הסיכון לסרטן?

שלום דוד השאלות שאתה מעלה הן שאלות שנידונות תמיד לפני שמחליטים על בדיקת CT. השילוב של התנהגות לא אופיינית והקאות מעלה מאד את החשש עליית לחץ בגולגולת ולכן מובנת לי ההחלטה לבצע CT. צריך לזכור שדחיית הבדיקה במקרים שיש דמם עלולה לגרום נזק מאד קשה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים