טופוגרפיה של הקרנית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

13/04/2003 | 19:53 | מאת: עמי

נשלחתי ע"י הרופא עיניים שלי לעשות טופוגרפיה של הקרנית בעקבות סינוור בלילה ואור כוכבים בהסתכלות על פנסי מכוניות לדוגמא בעיה שנוצרה לאחר הרכבת עדשות מגע קשות. מבקש לדעת מה זה טופוגרפיה של הקרנית והאם בדיקה זו אכן יכולה לתת תשובה לבעיה? כמו כן הרופא איבחן בירידה בתחושה בקרנית, האם אתה יכול להסביר ממה זה נובע? ומה המשמעות לכך? הרופא גם טוען שזה דו צדדי, האם אתה יכול להסביר בבקשה גם את זה ואיך הוא יכול לדעת זאת? או שזה רק ניחוש?? תודה

17/04/2003 | 15:56 | מאת: ד"ר רוזנבאום

שלום עמי, לקרנית העין קמירות מסויימת. הקמירות שלה אינה אחידה, כמו זו של כדור מושלם, אלא קיימת קמירות שונה באזורים שונים. בדיקת הטופוגרפיה נותנת, בצורת מפה צבעונית, את אזורי הקמירות השונים של הקרנית. הבדיקה אינה כואבת, אינה מפחידה, ואורכת שניות ספורות. התוצאה יכולה ללמד על עיוותים בקרנית, אשר אולי יסבירו את בעיית הסינוורים. עיוותים כאלה יכולים להגרם ע"י עדשות המגע, או ע"י מחלות כמו קרטוקונוס. ירידה בתחושת הקרנית יכולה להגרם ע"י שימוש קבוע בעדשות מגע. לבדיקת תחושת הקרנית מבצעים מבחן פשוט של מגע ע"י קצה מגולגל של צמר גפן. הבדיקה איכותית בבסיסה. חג שמח! ד"ר דניאל רוזנבאום

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע