יובש בעינים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

16/07/2000 | 19:17 | מאת: רעות

שלום רב, אני בת 29 ומשתמשת בעדשות מגע רכות מזה כ 8 שנים. לאחרונה הרגשתי לפתע בעין אחת תחושת צריבה ואודם כשהעדשה בעיני. לאחר הפסקה בת שבוע שבתי להרכיב העדשות אך מיד חזרה תחושה זו (גם בעין השניה). רופא עינים שבדק אותי אמר לי כי לא מדובר בדלקת או באלרגיה אלא בתופעת יובש בעינים (שמתרחשת בדרך כלל בגילאים מבוגרים הרבה יותר). אין הסבר מדוע היא התרחשה, אין לכך אף כל תרופה והמשמעות היא שלא אוכל יותר להרכיב עדשות מגע כלל. שאלתי: האם אכן זהו המצב, ואם כן האם לא ניתן להמשיך להרכיב עדשות במקביל לשימוש בטיפות עינים מתאימות או דרכים אחרות לפתרון הבעיה. כמו כן האם מדובר במצב קבוע ובלתי הפיך או ביובש שיכול להופיע ולחלוף. בתודה מראש.

17/07/2000 | 00:41 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

רעות היקרה, לפני שנפסול את העדשות לכל החיים כדי לודא שהן יושבות טוב על העין ואולי ניתן להתאים אותן יותר טוב (אצל אופטומטריסט המומחה לעדשות מגע) ובכך לאפשר לדמעות לזרום יותר טוב ולמנוע את הופעת סימני היובש או להחליף אותן. כמו כן הייתי רוצה לדעת האם בוצע מבחן יובש (ע'י הנחת פיסת נייר בעין ל- 5 דקות - מבחן שירמר ומה היו תוצאותיו). לבסוף - אם יש יובש משמעותי לא כדאי ללבוש עדשות אבל תמיד אפשר לנסות דמעות מלאכותיות לראות אם זה פותר את הבעיה.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע