דלקת עינים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

06/07/2000 | 22:27 | מאת: עמי

נדבקתי מנכדי בן שלוש בדלקת עיניים חזקה מאד.החזקה ביותר שהיתה לי מאודי.האם יש טיפול אלטרנטיבי כל שהוא?הטיפול באנטיביוטיקה לא עוזר. תודה .עמי.

09/07/2000 | 23:26 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

עמי היקר, דלקת עיניים וירלית היא מחלה מאד מדבקת אבל היא עוברת לבד. טיפול אנטיביוטי רק מונע זיהום - לא מטפל בה. אני ממליץ קומפרסים קרים, ניגוב בצמר גפן ותיזהר לא להדביק אחרים. אם המצב מאד חמור ניתן לשקול גם טיפול בסטרואידים אבל יש בו סכנות. אני מניח ששלחו לך תרבית מהעין לודא שזה לא חיידקי כי אם זה חיידק אז חייבים טיפול אנטיביוטי. תחזיק מעמד וזה יעבור תוך שבוע שבועיים מאז שזה התחיל.

19/12/2000 | 08:37 | מאת: ניצנית שריון

הנני בחורה המרכיבה עדשות מגע .פעם בשנה בד"כ באביב,מתחילה לי אדמומיות בעין אשר אובחנה כי היא נובעת מיובש,ניתנו לי טיפות עיניים כמעט מכל הסוגים(הומלץ לי גם סטילה וכו)אך אדמומיות זו לא עוברת,(למרות ששנה שעברה עם טיפול בתה קמומיל זה עבר אך השנה זה נוסה אך ללא הועיל) אחד מהרופאים אליו פניתי טען כי אין מרפה מכוון שהעיניים שלי מוגדרות "כעיניים יבשות"מדי פעם אני חשה גם כאב בלתי מוסבר בעפעף העין ואני יודעת שרופא העיניים שלי יטען כי כךזה עם עיניים יבשות(כפי שטען בעבר). אני כבר ממש עובדת עיצות,רכשתי לפני כשנה עדשות מגע חדשות מבלי יכולת להרכיבן. אשמח קבל את חוות דעתך. ניצנית

19/12/2000 | 08:37 | מאת: ניצנית שריון

הנני בחורה המרכיבה עדשות מגע .פעם בשנה בד"כ באביב,מתחילה לי אדמומיות בעין אשר אובחנה כי היא נובעת מיובש,ניתנו לי טיפות עיניים כמעט מכל הסוגים(הומלץ לי גם סטילה וכו)אך אדמומיות זו לא עוברת,(למרות ששנה שעברה עם טיפול בתה קמומיל זה עבר אך השנה זה נוסה אך ללא הועיל) אחד מהרופאים אליו פניתי טען כי אין מרפה מכוון שהעיניים שלי מוגדרות "כעיניים יבשות"מדי פעם אני חשה גם כאב בלתי מוסבר בעפעף העין ואני יודעת שרופא העיניים שלי יטען כי כךזה עם עיניים יבשות(כפי שטען בעבר). אני כבר ממש עובדת עיצות,רכשתי לפני כשנה עדשות מגע חדשות מבלי יכולת להרכיבן. אשמח קבל את חוות דעתך. ניצנית

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע