אבחון עיוורון צבעים בילדים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

22/08/2010 | 20:05 | מאת: תומר

הייתי מעוניין לדעת מאיזה גיל ניתן לאבחן עיוורון צבעים בילדים. הילד שלי בן שנתיים ועדיין לא מצליח לזהות צבעים בצורה טובה. ההתפתחות הקוגנטיבית שלו טובה מאוד והוא אינו מתקשה בתחומים אחרים.

שלום תומר, אתה יכול להיות רגוע, רוב הילדים לא מבינים ומכירים צבעים בגיל שנתיים, אפילו בגיל 3 ו 4 ואחרי הם מתקשים לפעמים... מבטיח לך שעד הצבא הוא יכיר צבעים, אולי אפילו לפני... :-) . בכל מקרה אפשרי באופן מסויים לבדוק ראיית צבעים, יש לגשת לאופטומטריסט או רופא עיניים שיש לו את הציוד לכך. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ------------------------------------ ד"ר אופטיקה כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים http://www.dr-optica.co.il ---------------------------------------------------------------------------------------

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע