אודם בעיניים שעבר-אפשר לחזור לעדשות?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

02/07/2019 | 15:10 | מאת: יעל

מרכיבה עדשות יומיות לפני חודש החלה אדמומיות חזקה בעיניים שלא עברה עם אנטיביוטיקה , הוחלט על טיפול בסטרואידים פעמיים ביום וטיפות פטנול 3 פעמים ביום. שבוע עם הטיפול העיניים פחות אדומות, אין גרד אין הפרשות אין כאבים רק קצת אדומות. ניתן לחזור לעדשות? או שזה יחזיר את הגלגל אחורה? אני כבר חודש וחצי בלי עדשות וזה מטריף אותי )-:

03/07/2019 | 09:46 | מאת: יעל

היי יעל, בקשר לשאלתך זה משנה מה הבעיה? האם היה לך זיהום? או שזו אלרגיה לחומר של העדשות? אם זה זיהום ועבר אז כן.. אם אלרגיה לא.

03/07/2019 | 11:02 | מאת: יעל

תודה על המענה, אבהיר: שנה וחצי הייתי עם יומיות. ניסיתי לעבור לדו שבועי מאותה חברה וכמובן שזה כלל מעבר לשימוש בתמיסה לשימור העדשה. 10 ימים לאחר שהתחלתי בדו שבועי החל האודם. הגדרה של מה שיש לי לא הצליחו לתת, זה לא זיהום. סביר שאלרגיה לחומרים החדשים שהתחלתי להשתמש בהם בדו שבועי. השאלה אם האודם פחת בהרבה אוכל לחזור ליוני (בלבד) זה שהיה לי טוב שנה וחצי, הגלגל הפיך?

הגלגל הפיך , לפעמים חלקית לפעמים לחלוטין. אולי כדאי לך לשקול לעבור ליומיות.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע