עד כמה זמן אפשר להיות עם עדשות מגע יומיות?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

31/10/2017 | 22:56 | מאת: עינת

היי יש לי כמה שאלות שאשמח למענה אני בת 20 אני מידה מינוס4 בשתי העיניים אף פעם לא שמתי משקפיים או עדשות ברחוב תמיד היתי שמה משקפיים רק מול מחשב וטלויזיה וזהו. היתי רואה ברחוב ממש גרוע ומכווצת עיניים כדי לראות ומאמצת אותם. רכשתי החודש עדשות מגע יומיות במידה -3.75 בשתי העינים ואני מרגישה תחושה מאוד מוזרה שאני רואה יותר מידיי טוב וקרוב באופן שלא הכרתי המון שנים. האם יש אפשרות לשים עדשות מגע במידה קטנה יותר(כמו מינוס3) על מנת שארגיש שאני מאמצת קצת את העין יותר שזה נוח לי..? 2- הבנתי שהעדשות מגע יומיות עד 9 שעות, האם אפשר לשים אותם יותר? 3- השבוע אכלתי חריף פלפל אדום ולפני ששמתי את העדשות שטפתי עם סבון ומים אך כנראה החריפות לא ירדה מהאצבעות וכששמתי את העדשה הרגשתי שריפה קיצונית ביותר כל העין ירדה דמעות וניהיתה אדומה ושורפת מאוד, האם היה עליי להוריד את העדשות או להשאיר בכל זאת? הורדתי ושמתי אחרות עם הזרת.. 3- הבנתי שמגע של מים עם העדשות בעין מזיק, האם מגע רגיל של מים ללא קשר לעדשות בקרנית של העין מזיק או לא? והאם בכי בזמן העדשות זה אותו השפעה מזיקה כמו מים? כי יוצא לי לפעמים לבכות כשאני עם עדשות.. תודה רבה

שלום עינת את אמורה להיות בהתאמה הדרכה ופיקוח של אופטומטריסט ולא להחליט לבד אילו עדשות מתאימות לך. התופעות שאת מתארת הן הגיוניות, הפתרון להן רק ע"י אופטומטריסט. לגבי הפלפל החריף טוב שזרקת את העדשות. מגע של מים לא מזיקים לעיניים, הם פשוט לא סטריליים. דמעות לא מזיקות לעדשות, אפילו להיפך... בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע