שאלה לגביי מטופלת שלי שאני מאוד מודאגת לגבייה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

10/06/2018 | 09:10 | מאת: רוז

אני מטפלת בקשישה מאובחנת כחולה אונקולוגית סרטן ריאות עם גרורות באגן כבר שבועיים יוצאת וחוזרת לבית החולים. בשבוע האחרון נוסף בלבול קשה איך אפשר להסביר ולתאר מה קרה? מהי ההתדרדרות הזאת בבקשה

שלום לך רוז את מתארת אישה זקנה עם סרטן גרורתי, את לא כותבת מה הסיבה שהיא נכנסת לביח ויוצאת ושוב נכנסת, אני מניחה שהמצב שלה מתדרדר, אחת מהתופעות של דרדור במצב חולי אפילו ללא סרטן הוא בלבול בגלל חימצון נמוך למוח, אבל כאן יכולה להיות סיבה נוספת והיא גרורה במוח. אני חושבת שהשאלה הכי חשובה כאן, מה רצונותיה של אישה זקנה זו. האם לאישה יש איזו אמירה לגבי חייה, . במידה והיא רוצה לחיות בכל מחיר אז יש מקום להתערבות רפואית. אולי האישה רוצה למות כי קשה לה. השאלה אם יש אפשרות לדבר איתה על הנושא של הרצון שלה לחיות או למות. הרבה משפחות ואולי גם את לא מסוגלות לדבר עם החולה על סיום החיים. אם את מטפלת שלה 24/7 , גם אם את לא מדברת איתה היא בודאי משמיעה את רצונה. אחד הדברים החשובים הוא לא להאריך חיים כי מישהו מלבד החולה רוצה שימשיך לחיות והסיבות הן רבות ביותר למה משפחה ממאנת לשחרר את החולה. אני מציעה שאם הכיוון של תשובתי נראה ומתאים לך, אנחנו יכולות להמשיך להתכתב, כאן באתר את יכולה להביע כל מה שמעיק עליך או על האישה ואני יכולה להתייחס לדבריך. ואם לא יהיה לי ידע בנושא אכתוב . בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם