נגישות
נגישות

פצעי אקנה לאחר שימוש בפליקסוטייד וסינגולייר

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

06/02/2012 | 20:47 | מאת: נימרוד

שלום ד"ר פרידמן, אני בן 29 וסובל מהישנות פוליפים בסינוסים. עברתי מספר ניתוחי FESS כשהאחרון היה בנובמבר ובמשך השנתיים האחרונות טופלתי בפליקסונס עם מינון של פעם ביום. לפני כחודש קיבלתי זריקת דיפרוספן ואנטיביוטיקה ל 10 ימים לאחר שהתגלה ששוב הפוליפים החלו לצמוח. עם סיום הטיפול האנטיביוטי, התחלתי להשתמש במשאף פליקסוטייד 250 מק"ג פעמיים ביום - לכל נחיר וסינגולייר 10 מ"ג כטיפול מניעתי לצמחית הפוליפים בהוראת אא"ג. מספר ימים לאחר מכן החלו להופיע בהדרגה פצעונים שנראים כמו אקנה על החזה, הגב, הכתפיים והזרועות. רציתי לדעת האם יתכן קשר בין הפצעונים והטיפול שאני לוקח? חשוב לי לציין שבעבר נטלתי סינולייר ולא היו תופעות לוואי, אך מעולם לא השתמשתי בפליקסוטייד. ידוע לי שפליקסוטייד ופליקסונז מאותה משפחה אך במינונים שונים. אני תוהה האם המינון הגבוהה של פלוטיקאזון הוא הגורם בשילוב עם הזריקה שעברתי... תודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

הדבר ייתכן. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין