גירודים בקרקפת

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

19/02/2008 | 11:57 | מאת: קארין

שלום רב, לאחרונה התחילו לי גירודים בקרקפת בתכיפות גבוהה. הגירודים ממשיכים כבר כחודש וחצי ודי מציקים לי. בהמלצת חברה החלפתי שמפו לשמפו נגד קשקשים של מורז, כאשר לפני זה הייתי משתמשת בהד אנד שולדרס. בנוסף אני מורחת משחה לקרקפת של סבוקלם ועד עכשיו כלום לא עוזר! ניסיתי שמן זית וגם לא עוזר. יש לציין שאני בהריון בחודש שביעי, אני לא יודעת אם יש קשר, אבל המ שבטוח זה שמן הסתם לא אוכל לקחת עכשיו תרופה כלשהי, אלא אם כן היא לא מפריעה להריון. האם יש משהו טבעי או תכשיר אחר שמומלץ? אשמח לשמוע. נאמס לי להתגרד...אני מרגישה כאילו יש לי כינים אבל אין לי בוודאות. אין לי גם קשקשים...כך שאני לא יודעת עוד למה לשייך את זה. דרך אגב בדיקות הדם שלי תקינות. אולי זה קשור לברזל שאני לוקחת בתקופת ההריון?

19/02/2008 | 12:25 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

אפשר לקשור את הגרד בקרקפת לברזל שאת נוטלת רק אם נטילת הברזל החלה בזמן האחרון. ככלל גרד בהריון הוא בגוף ופחות נפוץ בקרקפת. גרד כפי שאת מתארת יכול גם לבוא על רקע של מתח נפשי (עם או בלי הריון) ולא הבנתי מתיאורך האם ולמה את משתמשת בשמפו נגד קשקשים? לא בהכרח קיים קשר בין קשקשת בקרקפת לבין גרד. אחת השיטות להרגיע גרד בקרקפת היא על ידי שימוש בשמנים (כפי שניסית שמן זית) אפשר גם שמנים אחרים כולל שמני אמבט רפואיים אבל אז יש להשאיר אותם על הקרקפת למשך 30 דקות לפחות ולבצע פעולה זו 3 פעמים בשבוע. לא תיארת גם האם את משתמשת בתכשירי שיער שונים (צבע, ג'ל, קרם לשיער, ספריי וכו') גם בתכשירים כאלו עשויה להיות השפעה כנ"ל.

22/02/2008 | 16:40 | מאת: קארין

מאז ומתמיד אני משתמשת בשמפו נגד קשקשים אפילו שאין לי. אכן יש לי גירודים גגם בטן ובחזה אבל כחודש אחרי שהתחלתי לקחת את הברזל התחילו לי גם גירודים בקרקפת ואהם לא עוזבים אותי. אני לא יודעת מה עוד לעשות?

מנהל פורום רפואת עור ומין