נשירת שיער -טלוגן אפלוביום?

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

05/02/2020 | 15:01 | מאת: אדי

היי , אני בן 22 , כבר בערך 7 שנים שיש לי נשירה שהיא "מוגברת" , אני מתכוון כמות נכבדת במקלחת או נגיד שיער על השולחן עבודה , עכשיו העניין שזה לא כל הזמן , בכל ה7 שנים האלה הייתה תקופה מסוימת שיש נשירה מוגבת ואז תקופה של רגיעה ובלי נשירה ואז כעבור זמן שוב אותו התהליך של החמרה ורגיעה . יש לציין שאין בעיות בבדיקות דם והעניין שמכל ה7 השנים האלה יש רק מפרץ אחד קטן וצפיפות שיער די נמוכה באותו איזור/צד , ואילו הצד השני של הראש יחסית מלא עם צפיפות נורמלית העניין שלאחרונה אני מרגיש שיש נשירה בכל הראש וזה גורם לסוג של "התמעטות" השיער בכל הראש והנשירה קצת הוגברה אז הלכתי לרופא עור די מנוסה שבדק לי את השיער עם מבחן התלישה , ובאמת נתלשו מעל ל5 שיערות עכשיו העניין שהרופא שלי מתעקש שזאת לא התקרחות אלא טלוגן אפלוביום , ואומר שבגדול זה יעצר מתישהו כמו כל הזמן שקרה ב7 שנים האחורות ויש מצב שזה אולי כרוני ויהיה לכל אורך החיים , והמליץ על לנסות מינוקסידיל בלבד אגב בבדיקות דם יש תת פעילות קלה של בלוטת התריס אבל הוא אמר שזה לא רציני עכשיו לשאלה שלי , מצד אחד אני מאוד רוצה להאמין לרופא שלי ולהירגע , אבל מצד שני זה מרגיש שזאת נשירה חמורה קצת יותר משאר הפעמים , וגם יש התמעטות בשיער בכל הראש כמו שאמרתי , וגם יש לי התקרחות במשפחה אז כל השאננות קצת מפחידה אותי אגב יש לציין שהוא רופא מבוגר ורציני ואני לא הפציינט הראשון שלו אני ממש אשמח אם תגיד לי מה דעתך בנושא ומה אוכל לעשות ? מינוקסידיל אין תופעות לוואי אבל אני קצת מפחד כי זה מפתח תלות ואני לא רוצה לגרום למצב שברגע שאפסיק תתחיל נשירה חזקה שאם זה טלוגן אפלוביום זה יעצר מתישהו ללא טיפול העניין זה כשאאמרתי לרופא שלי שאני לא רוצה לקחת מינוקסי ולהזיק לשיער עם תלות בתרופה , הוא אמר שבמילא יש לי נשירת שיער אז מה זה כבר משנה ?? כאילו מצד אחד הוא אומר לי שאין לי התקרחות ומשפט אחר כך הוא סותר את עצמו . ובנוסף כמעט כל השיערות שנושרות לי יש בסוף השיערה מין בועה לבנה כזאת שהבנתי שהיא מצביעה על כך שהשיער היה במצב טלוגן , יכול להיות שזה מאשש את טענת הרופא לטלוגן אפלוביום?? תודה רבה על כל העזרה !

הטלוגן קיים לרוב אצל נשים עקב חוסר ברזל בגלל וסת.התקרחות היא תכונה גנטית שבה שיער עבה הופך לשיער דק. נשירת שיער זה ענין אחר שבו יש ממש נשירת שיער.אבל צריך בדיקה טובה יותר ולא סיפורי מעשיות.

מנהל פורום רפואת עור ומין