אריסיפלס וכאבים חזקים ברגל

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

22/12/2019 | 15:56 | מאת: Baruh

שלום דוקטור לאבא שלי יש דלקת קשה בשוק של הרגל הימני. השוק כולו אדום ,כאבים חזקים בלתי נסבלים כל הזמן, לא הייתה שום פגיעה ברגל. במיון של בית חולים ברזילאי סירבו לאשפז אבל עשו בדיקות: רנטגן- לא נראו סימני OM,אורטופדית -ללא סימני חבלות,בדיקה על קולית של דופלר ורידי גפיים תחתונות לא הדגימה סימני DVT או אי ספיקה לכל האורך של מערכת ורידית עמוקה בגפיים התחתונות. רופא כלי דם במרפאה אבחין שזה צלוליטיס או אריסיפלס ונתן פניצילין- PENRAFA שאותו הוא היה נוטל כשבועיים -2 טבליות (500 מג) ביום, ולפני זה הוא היה נוטל ZINAT במשך שבועיים אבל כל זה לא עוזר וכאבים חריפים ממשיכים ושוק והרגל אדום. אתמול רופאת משפחה אמרה להפסיק ליטול אנטיביוטיקה למרות שרגל כואב ואדום אבל למזלנו אין חום. האם צריך להמשיך ליטול אנטיביוטיקה? האם צריך לדרוש אישפוז?

2 המחלות נגרמות על ידי חיידקים וגם גורמות לעור אדמומיתלחום ולנפיחות מקומית באיזור הנגוע.גורמים שכיחים הם סכרת או פטרת בין אצבעות רגליים שגורמת לחדירה של חיידקים.חשוב לעשות תרבית לחיידקים מהנגע.במקרים קשים כדאי לעתים לאשפז.

מנהל פורום רפואת עור ומין