ליכן סקלורוזיס מה הטיפול וכמה מסוכן

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

24/10/2018 | 21:43 | מאת: הילי

שלום, בת 45, לאחר שנתיים של תלונות בפני רופא הנשים על כאב בפות, תחושה של פצע וחתך הוא שיער שיש לי ls וזה התאים גם למה שקראתי ברשת. נתן בהתחלה בטנובאט, אחכ דרמובט. כל פעם שינה תרופה, המליץ שאלך לרופא עור. פניתי, בדק וכתב שאין סימנים פתולוגיים. אמר שאוכל להמשיך סטרואידים אבל במרווחים שלא תהיה התרגלות של הגוף. מדי פעם חזרתי לגינקולוג לאחר שהבחנתי בחתכים לאורך השפתיים הגדולות מבפנים. חתכים ארוכים, אדומים שלאחר מכן הפכו לצלקות. גניקולוג שני הבחין באטרופיה ורשם אובסטין והפנה לבדיקה וולוו סקופיה שם גניקולוג שלישי במספר אישר שזה מתאים לליכן סקלורוזיס. רשם דרמובט קרם פעמיים ביום לשבוע (בדיוק סיימתי) ולאחר מכן יום עם יום לא וביקורת עוד חודשיים. שאלותי:האם זהו הטיפול?ובנוסף,מה..הסיכון..שיתפתח.סרטן...תודה.רבה

28/10/2018 | 23:15 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

צריך למצוא את הטיפול ההולם במקרה הפרטני. בגדול הכיוון הכללי הוא נכון והסיכוי לסרטן קטן אך קיים ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acy.com

מנהל פורום רפואת עור ומין