שאלה בנוגע לטלאי היפופיגמנטרי על איבר המין (vitiligo)

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

30/03/2018 | 14:40 | מאת: בן 21

שלום, יש לי כתם בהיר על איבר המין (לא זכור לי ממתי, קרוב לוודאי שנים), ובמהלך השירות הצבאי גיליתי התעניינות לאבחן מה זה (הפריע לי לעין מבחינה קוסמטית) ורופא היחידה איבחן זאת - כ"ויטיליגו", והמליץ לי למרוח משחה סטרואידית בשם "Elocom" למשך 3 שבועות. לאחר שלא הוטב המצב, נשלחתי לרופא עור והוא שלח אותי לבדיקה באמצעות מנורת UV לאבחון המשטח ולאבחון אזורים נוספים, לא נמצאו אזורים נוספים בהירים. לאחר מכן, לא הומלץ לי על טיפול כלשהו בשל מיקום הכתם (באיבר המין). עכשיו, לאחר קריאה אקראית באינטרנט, נתקלתי בהרבה מידע שטוען שאסור בשום אופן למרוח משחה סטרואידית (על אחת כמה וכמה על אזור דק ורגיש כמו איבר המין). כתוצאה מכך חקרתי אודות המשחה ומשחות קורטיקוסטרואדיות באופן כללי, רשום בעלון למשתמש שיש להמנע ממגע עם רקמות ריריות במקרה של מגע לשטוף היטב, ואין להשתמש על הפנים (עור הפנים ועור איבר המין עור דק לפי הבנתי). כמו כן מופיע בעלון שאין לכסות אזורים מטופלים (הרי איבר המין מכוסה 24-7). כעת אני חושש מאוד שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך בכך שמרחתי סטרואידים על איבר המין, חושש שזה ייפגע בהנאה המינית/בפוריות-שמעתי שזה עלול לגרום ל"אטרופיה של העור", בליטה של נימי דם, סימני מתיחה ועוד. אני לא חושב שיש לי אחד מהנזקים הללו, אולי אלו נזקי ברית המילה שעברתי בגיל קטן. לפי מה שזכור לי כאשר השתמשתי היה לי אדמומיות על העור יובש ועקצוץ וכו', אך עדיין רוצה לדעת שאם נגרם לי נזק כלשהו, האם הוא הפיך? תודה רבה

08/04/2018 | 22:32 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

אם השימוש היה מושכל לתקופה קצרה לא סביר שנגרם נזק ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין