צ'יפ, שתל ואורתו

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

04/02/2013 | 19:34 | מאת: שלי

שלום רב, מספר שאלות: 1. לאחר טיפול בצ'יפ ישנם נפיחות ודימום בחניכיים במקומות המטופלים האם נורמלי? הרופא אמר שזאת תגובה לא רגילה אך זה יעבור ( אני לחוצה מאוד כי יש לי נסיגה ואני מנסה לעשות כל מה שאומרים לי אך נראה כי הטיפול הזה יותר מזיק מאשר מועיל לי) ובנוסף נסיגה במקומות בהם התנפחו החניכיים 2.גרד בחניכיים התחתונות - מספר שבועות שיש לי גרד באזור שהפך לכאב ולמין תחושת לחץ בשיניים (התיעצתי עם הרופא והוא אומר שהוא לא רואה דבר) אך זה מטריד אותי מאוד 3סמכים - אני מרגישה שיש לי מספר שיניים מתנדנדות (בעקבות הנסיגה הומלץ לי על יישור) שאלתי היא האם לא מסוכן לעשות יישור כאשר יש תחושה של שיניים זזות? 4. האם כדאי קודם שתל ואחר כך טיפול אורתודנטי או הפוך? אני חשבתי שכדאי קודם אורתו אך הרופא אמר שייתכן שבעוד שנה לא יהיה ניתן לבצע שתל מה לעשות? תודה מראש שלי

17/02/2013 | 10:47 | מאת: ד"ר אלון סבאון

שלי שלום 1.לגבי פריוצ'יפ יכולה לעתים רחוקות להיות נפיחות מסוימת בחניכיים. הדבר חולף לא להיבהל.אני מקווה שביצעו לך הקצעת שורשים לפני2. נושא הגרד לא ברור לי ואינני יכול לענות מבלי לראות. 3.באופן כללי אל מבצעים יישור שיניים מבלי לטפל תחילה במחלת החניכיים. אני ממליץ לך להתייעץ עם מומחה למחלות חניכיים. שמות המומחים מופיעים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים