בעיות חניכיים כרוניות.

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

04/12/2012 | 15:03 | מאת: שרית

יש לי רגישות בחניכיים מתחת לשן טוחנת בלסת התחתונה. סובלת מנסיגת חניכיים. עשיתי צילום סטטוס והייתי אצל רופא שמומחה לחניכיים. הוא אמר שיש לי כיס עם מוגלה והביא לי מוקסיפן פורטה 500 3 פעמים ביום. האם ניתן לראות מוגלה כלפי חוץ??, אמר שלאחר מכן יעשה לי הקצעת שורשים. ובצילום סטטוס ראה מתחת לסתימה של שן טוחנת בפנים חור גדול שמגיע עד לעצם. איך יתכן חור מתחת לסתימה ומדוע זה לא כואב , רק כשהכניס לי אויר לכוון השן היה מאד כואב אז זה אומר שיש לי חור?. שאלה נוספת ברשותך: כשראה את הצילום טען שיש לי שן טוחנת "בעיינתית" והיה טוב אם היו עוקרים אותה. הרי לא ברור לי מה זה "שן בעייתית", הרי יש לה סתימה של שנים רבות השן חזקה , לא מתנדנדת ולא כואבת אז מדוע לעקור? מה זה אומר "שן בעייתית"?? מדוע הרופא הזה שהוא מומחה לחניכיים מסרב לעשות סתימת שורש, הוא טוען שצריכים ללכת למומחה לסתימות שורש. מוזר בעיני. האם רופא חניכים לא יודע לעשות סתימות שורש?! תודה וסליחה על האריכות.

11/12/2012 | 12:43 | מאת: ד"ר אלון סבאון

שרית שלום מהסוף להתחלה, רופא החניכיים יודע לעשות טיפול שורש שהרי הוא רופא שיניים בהכשרה שלו ורק אח"כ התמחה בחניכיים. מתוך בחירה אותו רופא מעדיף לעסוק רק בתחום ההתמחות שלו ורבים מאיתנו נוהגים כך. ניתן לראות מוגלה כאשר מפעילים לחץ מתון באזור המורסה. יכול להיות חור בשן בלי שיהיה כאב במיוחד אם העששת הגיע לעצב והשן "מתה".הקצעת שורשים זה שלב ראשון בטיפול במחלת חניכיים. טפלי בחניכיים שלך. חבל לאבד שיניים אם ניתן להציל אותם בטיפול

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים