טיפול הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

21/10/2012 | 16:46 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 37, לא מעשנת. מקפידה על צחצוח לאחר ארוחה, ניקוי בחוט דנטלי כל יום, מקפידה ללכת לשיננית פעמיים בשנה. אין כל עדות למחלת חניכיים בפה שלי - אין דימום במהלך צחצוח, צבען של החניכיים ורוד בהיר. בבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים (לאחר ניקוי אבנית) הוא קבע על פי הצילומים שיש הרבה אבנית במקומות מסוימים וצריך לבצע הקצעת שורשים אצל השיננית בשני טיפולים. הפרוצדורה החודרנית הזאת מאד מטרידה אותי שכן לפני כן אף רופא לא המליץ לי עליה. האם נראה שעל פי התיאור שלי זו אינדיקציה מספקת לטיפול פולשני זה? מהם הסיכונים הכרוכים בפעולה זו והאם כדאי ללכת לדיעה נוספת? תודה מראש על התגובה

11/11/2012 | 16:37 | מאת: ד"ר אלון סבאון

יעל שלום ראשית אין סיכון בטיפול. האם עברת בדיקת חניכיים מקיפה, האם בדק אותך פריודונט מומחה למחלות חניכיים. אם לא אני ממליץ לפני שאת מבצעת את הטיפול לעשות כך. עפ"י מה שאת כותבת בלבד לא ברורה הסיבה לטיפול. כמובן שאם אכן יש לך מחלת חניכיים הרי שזה שלב ראשון בטיפול.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים