מחלת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

16/10/2012 | 01:10 | מאת: ניצן

ד"ר סבאון שלום. לאחר צילומים ואבחון אצל פריודנט התגלתה אצלי מחלה חניכיים אגרסיבית עם פגיעה ב-2 שיניים חותכות וב-2 השיניים הטוחנות התחתונות.בשיניים החותכות כבר יש חשיפה גדולה מאוד לשיניים ואחת מהם נפגעה קשה ומתנדנדת לי. לפני כ-6 שנים כבר ביצעתי טיפול שכלל גם ניתוחים.הרופא לא כ"כ היה ברור בהסבר שלו, אך ממה שהבנתי אני אתחיל הקצאת שורשים,תרופות ואז נראה אם צריך ניתוחים. אני בחור בן 26, רציתי לדעת האם תוכל להסביר לי על כל התהליך שאני צריך לעבור: מניקוי שיניים,ניתוחי חניכיים,השתלת חניכיים בשל חשיפת חניכיים, מה עושים עם הרווחים שנוצרו בין השיניים,האם יש טיפול שיגרום לשיניים להפסיק לזוז? האם ניתן להגיע למצב טוב במצבי וגם לשמור עליו לאורך שנים ועד איזה גיל? אני יודע שהמטרתי עליך המון שאלות,אך אלו נובעות מחשש גדול שלי מפני כל העניין. אשמח לתשובתך שבוע טוב :)

20/10/2012 | 13:22 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ניצן שלום אני מבין אותך ואת ה"בלבול שלך". אל תחשוש , במחלת חניכיים ניתן לטפל גם אם זו מחלה אגרסיבית. הטיפול מתבצע בשלבים. ראשית הקצעת שורשים-ניקוי עמוק. לאחר כחודשיים מבצעים בדיקה מחודשת ורואים היכן צריך המשך טיפול-קריא ניתוח חניכיים. אין לחשוש מטיפול זה . השמירה לאורך זמן תלויה הרבה מאוד בך וברמת שיתוף הפעולה שלך עם הטיפול. לגבי החלק האסתטי הוא יטופל בגמר הטיפול במחלת החניכיים. אני בטוח שהפריודונט שלך יידע לכוון אותך. בהצלחה

22/10/2012 | 07:31 | מאת: ניצן

אני מודה לך מאוד.. האמת שהרגעת אותי:)

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים