האם כיס חניכיים יכול לעורר כאבים בשן?

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/07/2012 | 16:31 | מאת: יאיר

שלום רב לאחרונה אני עובר שיקום בפה אצל רופא מומחה ומוכר שכולל שתל וטיפול בכיסי חניכיים. עברתי ניקוי והקצעות שלא עזרו כל כך ועכשיו מנסים שוב. הכיסים הכי עמוקים שהתגלו לי הם בגודל של 6. לאחרונה שן שטופלה בכיס ולא כאבה בעבר מתעוררת לפעמים. למשל בלעיסה (לעיתים) או פשוט כאב כזה זצים. רציתי לדעת אם כיס חניכיים יכול לדמות כאב בעוצמה של חור בשן או בעיה בשורש. אני חייב לציין שברגע שנוגעים לי בכיס עם הכלים לבדיקה אני מרגיש כמו דקירת מחט כזו ושכואב שם. הרופא עשה צילום של השן ולא מצא ממצאים. זו שן עם סתימה עמוקה ישנה. אבל בצילום לא ראה כלום. כמו כן האם ייתכן שתהליך שכולל הקצעות וניקוי "יעורר" שיניים. זה הפחד שלי. כי מרגיש לי שמאז שהתחלתי את הטיפול עוררתי את החניכיים שלי.. תודה

10/08/2012 | 17:16 | מאת: ד"ר אלון סבאון

יאיר שלום ראשית הקצעת שורשים בהחלט יכולה להעיר שן שיש לה סתימה עמוקה מאוד. בדיקת חניכיים-הדקירות שאותן מציין בהחלט יכולה להציק-לכאוב לפעמים במיוחד אם האזור המדובר מודלק. אשר לשן הספציפית שלך יתכן שיש צורך בביצוע טיפול שורש,אינני יודע וקשה להביע דעה מבלי לבדוק אותך. אלון

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים